Als je aan cupcakes denkt dan denk je waarschijnlijk niet meteen aan een gezonde snack. En ook die heerlijke blueberry cupcakes die je in de winkel of bij de bakker vindt zijn ondanks dat er blueberrries inzitten toch niet bepaald gezond, vaak zitten ze bomvol suikers en verzadigde vetten. Daarom maakte ik de gezonde variant van deze cupcakes! De cupcakes bevatten geen geraffineerde suikers en zitten boordevol goede voedingstoffen! Lekker voor gewoon als tussendoortje, als snack voor of na je workout of eventueel zelfs als ontbijt!
Ingrediënten: (voor ongeveer 15 cupcakes)
2 bananen
3 eieren
40 gram rijstmeel
70 gram kokosmeel
50 gram amandelmeel
40 gram speltbloem
1 eetlepels wijnsteen bakpoeder
vanille uit 1 vanillestokje
2 eetlepels kaneel
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
2 eetlepels kokosolie
120 ml sojamelk
250 gram blauwe bessen
- Verwarm de oven voor op 170 graden
Berijdingswijze:
1. Prak de banaan fijn en voeg de eieren toe, meng dit tot een glad geheel.
2. Voeg nu alle andere ingrediënten toe en meng dit tot een glad beslag, je kan het best een keukenmachine hiervoor gebruiken.
3. Als het deeg helemaal glad is voeg je de blauwe bessen toe en mix je dit langzaam door het beslag.
4. Verdeel het beslag over de cupcake vormpjes en zet het in de oven voor ongeveer 20/25 minuten.
Eet smakelijk!
Ziet er heeeerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenLooks tasty!
BeantwoordenVerwijderenZiet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenMmm dit lijkt me zo lekker! Ik vind blauwe bessen altijd véél lekkerder als ze in de oven zijn geweest :)
BeantwoordenVerwijderen