zondag 2 november 2014

The Raw Chocolate Coffee Cream Pie


Het is alweer bijna een maandje geleden dat ik deze taart maakte voor de verjaardag van mijn vader.
Toen ik vroeg wat voor taart mijn vader wilde was het antwoord: Een chocoladetaart! Nou weet natuurlijk iedereen dat een chocoladetaart alles behalve gezond is. Ik ging de uitdaging aan en maakte een gezonde versie van een chocoladetaart: The Raw Chocolate Coffee Cream Pie. Ik moet heel eerlijk zeggen dat dit misschien wel 1 van de lekkerste taarten is die ik ooit heb gegeten. Het smaakt naar een echte chocoladetaart en geeft je snel (heel snel!) een vol gevoel. Je kan van deze taart genieten zonder dat je er een schuldgevoel van krijgt, want de taart zit vol met pure en gezonde ingrediënten. Geloof me, deze taart moet je geprobeerd hebben!




Ingrediënten:

Voor de bodem:
200 gram walnoten 
280 gram dadels 
2 eetlepels rauwe cacaopoeder 
1 eetlepel kokosolie 

Voor de vulling: 
350 gram cashewnoten 
100 gram 85% pure chocola 
2 eetlepels rauwe cacaopoeder
Vanille uit 2 vanillestokjes 
1 kopje koffie 
1 rijpe banaan 
3 eetlepels honing 
2 eetlepels magere kwark 
3 eetlepels cacaonibs 

Voor de topping:
2 dadels 
30 gram kokosolie 
2 eetlepels honing 
2 eetlepels rauwe cacaopoeder 
3/4 kopje koffie
Een handje pecannoten 

Berijdingswijze:

1. Mix de walnoten tot kleine korrels in de keukenmachine.
2. Voeg de dadels, cacaopoeder en kokosolie toe en mix alles helemaal fijn tot het een plakkerig en kneedbaar geheel wordt. 
3. Voeg het mengsel in de bodem van de bakvorm en druk dit goed aan, zorg dat de bovenkant mooi glad is door de bodem bijvoorbeeld met de onderkant van een lepel aan te drukken. Dit geeft het mooiste resultaat als de taart klaar is. 
4. We gaan verder met de vulling, mix de cashewnoten in de keukenmachine tot hele kleine korrels. 
5. Voeg nu de chocola toe en mix dit net zolang door tot het goed vermalen is met de cashewnoten 
6. Voeg alle andere ingrediënten toe behalve de cacaonibs en meng dit net zo lang tot het een glad geheel is. 
7. Voeg nu de cacaonibs toe en meng deze door het mengsel. 
8. Voeg het mengsel in de taartvorm en bestrijk de bovenkant helemaal glad, zet voor een paar uur weg in de koelkast. 
9. Voor de topping gaan we aan de slag met de blender. Voeg de dadels, koffie, kokosolie, cacaopoeder en honing in de blender en meng dit tot een glad geheel. 
10. Bestrijk dit over de bovenkant van de taart en voeg als extra topping nog wat pecannoten en geraspte chocola toe. 
11. Laat de taart nu een nacht in de koelkast staan en hij is klaar om te eten! 

Eet smakelijk! 
En laat vooral weten als je hem hebt gemaakt, en wat je ervan vond!! 

Liefs, Daphne 



1 opmerking: