woensdag 8 oktober 2014

Healthy Pizza with a Cauliflower Crust


Misschien heb je hem al eens voorbij zien komen en misschien ook niet, de Pizza met een bodem van bloemkool. Als je dit nu voor de eerste keer leest denk je waarschijnlijk dat ik niet spoor. Want zeg nou zelf een pizza met een bodem gemaakt van bloemkool? dat klinkt toch gewoon raar? Toch is het een bijzonder goede oplossing om een pizza te kunnen eten zonder dat je je daarna nog een maand schuldig voelt. Sterker nog als je deze pizza elke week zou eten is er helemaal niks aan de hand, je bent zelfs supergezond bezig! Of deze pizza net zo lekker is als al die (waarschijnlijk niet zo gezonde) pizza's die ik vanaf volgende week in Milaan zal gaan eten kan ik nog niet met zekerheid zeggen maar een gezonde en lekkere optie is deze pizza for sure!



Ingrediƫnten (voor 4 pizza bodems)

2 grote bloemkolen
3 bollen mozzarella
3 eieren
oregano
peper
zout
basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven op 180 graden, snijd de bloemkool in roosjes en maal deze fijn in de keukenmachine tot kleine korrels.
2. Stop het in de magnetron voor ongeveer 6 minuten zodat de bloemkool een beetje gaar wordt.
3. Leg de gekookte bloemkool vervolgens op een schone theedoek en wring al het vocht eruit. (echt goed het vocht er uit wringen!)
4. Vervolgens snijd je de mozzarella in hele kleine stukjes en meng je dit samen met de bloemkool, de eieren en de kruiden.
5 Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier het pizzadeeg over.
6. Bak de pizza ongeveer 15 tot 20 minuten tot de bovenkant goudbruin is.
7. Haal de pizzabodem uit de oven en beleg hem nu met iets wat jij lekker vindt! Ik gebruikte verse tomatensaus, paprika, olijven, champignons, rode ui, rucola en parmezaanse kaas.
8. Stop de pizza nu nog 5 tot 10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Liefs, Daphne







Geen opmerkingen:

Een reactie posten