maandag 15 september 2014

Low Carb Pesto Courghetti


Hebben jullie soms ook zoveel zin in een lekker bord met spaghetti? Maar laten jullie het toch maar staan vanwege de grote hoeveelheid koolhydraten en weinig echt gezonde voedingsstoffen zoals je die in groenten vind? Dan heb ik hier een goed alternatief voor jullie: Courghetti! Courghetti is spaghetti gemaakt van courgette. Het is een kwestie van dunne slierten raspen van de courgette, een lekker (en gezond) pesto sausje erbij maken, biologische kip, tomaat en mozzarella toevoegen en klaar is je supergezonde koolhydraatarme maaltijd boordevol groente en eiwit. Nou moet ik zeggen dat het niet smaakt zoals spaghetti (het is tenslotte geen spaghetti) maar het komt aardig in de buurt en ik miste de pasta totaal niet in het recept. Je eet onbewust een heel bord met groente op, want het idee dat je rauwe courgette aan het eten bent dat krijg je echt totaal niet. Dit recept is echt een aanrader als je je koolhydraatinname wat wilt beperken en je groente en eiwitinname wilt vergroten!





Ingrediƫnten (voor 4 personen):

3 courgettes
2 biologische kipfilet
3 grote handjes basilicum
2 teentjes knoflook
30 ml olijfolie
100 gram pijnboompitten
30 gram parmezaanse kaas
250 gram snoeptomaatjes
125 gram mozarella

Berijdingswijze:
1. Snijd de courgettes met een spirelli in lange dunne slierten, als je geen spirelli hebt dan werkt de kaasschaaf ook prima!
2. Bak de kip in een pan met wat cajun kruiden, zout en peper naar smaak.
3. Bereid ondertussen de pesto saus, meng de basilicum, 50 gram van de pijnboompitten, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas in een keukenmachine en voeg naar smaakt wat zout en peper toe.
4. Snijd de mozzarella en tomaat in stukken.
5. Voeg de kip, mozzarella, tomaat en de pestosaus bij de courghetti en meng dit goed door elkaar.
6. Strooi er nog 50 gram pijnboompitten overheen en klaar is je courghetti!

Eet smakelijk!

Liefs, Daphne 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten