zaterdag 8 februari 2014

Valentijn Koekjes




Volgende week vrijdag is het weer valentijnsdag, daarom bedacht ik dat het misschien wel leuk zou zijn om valentijnkoekjes te bakken. Zo kunnen jullie je valentijn verrassen met zelfgemaakte koekjes inplaats van een bloemetje. Want zeg nou zelf, dat is toch stiekem veel leuker? (en lekkerder!).




Deze koekjes zijn glutenvrij, tarwevrij, zuivelvrij en vrij van geraffineerde suikers! Zo weet je zeker dat iedereen deze koekjes mag eten en ze zijn ook nog eens super gezond! De hartjes worden natuurlijk het mooist wanneer je ze uitdrukt met een hartjesvorm, deze kan je voor een klein prijsje kopen bij bijvoorbeeld de action of de xenos.



Ingrediƫnten:

45 gram amandelmeel
125 gram rijstmeel
2 eetlepels kokosbloesemsuiker
1 eetlepel wijnsteen bakpoeder
1 eetlepel kaneel
80 g kokosolie
120 ml amandelmelk

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

1. Voeg de rijstemeel, amandelmeel, kokosbloesem suiker, wijnsteen bakpoeder en kaneel in een kom en meng dit goed door elkaar.
2. Smelt in een aparte kom de kokosolie.
3. Voeg alles samen in de keukenmachine en voeg vervolgens ook de amandelmelk erbij.
4. Mix alles nu in de keukenmachine tot er een glad deeg ontstaat.
5. Voeg een snuf zout toe en mix het geheel nog een keer goed door.
6. Druk de hartjesvorm uit in het deeg en verdeel de koekjes over de bakplaat.
7. Bak de koekjes 20 minuten in de oven, even laten afkoelen, strooi eventueel nog wat kokos over de koekjes en smullen maar!!


Liefs, Daphne



1 opmerking:

  1. The cinnamon tasted so good in this cookies! I hope my lover also like them,
    when I bake it on valentine's day! Thanks dear for the lovely recipe!

    BeantwoordenVerwijderen