dinsdag 3 december 2013

Birthdaycake!



Vandaag is mijn 17e verjaardag en dat moet gevierd worden met taart! Daarom heb ik deze heerlijke en gezonde Vanilla cheesecake with chocolate crust, strawberries, cacao nibs and pistaches gemaakt.




Ingrediƫnten:

voor de crust: 
220 gram pecannoten 
340 gram dadels 
2 eetlepels cacao poeder 

voor de cheesecake:
120 gram pijnboompitten 
280 gram cashewnoten 
110 gram geschaafde kokos
340 gram dadels 
60 ml honing 
240 ml water 
vanille uit 2 vanillestokjes 
60 ml kokosolie 

voor de topping:
genoeg aardbeien om de rand van de taart te kunnen bedekken 
handje gezouten pistache noten
handje cacao nibs 

Gebruik voor deze taart een springvorm van 18 cm. Om de taart te maken maal je eerst de pecannoten fijn in de keukenmachine tot er een soort grof meel ontstaat. Vervolgens voeg je de dadels toe en mix je dit tot een plakkerig geheel. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en bedek ook de zijkanten. Om de cheesecake vulling te maken voeg je alle ingrediĆ«nten in de keukenmachine en meng je dit tot een glad geheel. verdeel dit nu over de bodem van de taart en laat dit een nacht in de koelkast staan. Doe de topping erover en eetsmakelijk!! 







Het originele recept komt van www.thisrawsomeveganlife.com, de hoeveelheden heb ik wat aangepast. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten