zondag 25 januari 2015

The Healthy Peanut Butter Cake


Hi lieve lezers, 

Hier is dan eindelijk weer een lekker receptje voor jullie! Deze pindakaastaart is voor mij als een echte pindakaas addict een van de lekkerste taarten die ik heb gegeten. Je kan het een beetje vergelijken met een boterkoek alleen dan gezond èn met pindakaassmaak. Deze taart zit vol met gezonde vetten en eiwitten. Perfect voor bijvoorbeeld als snack voor of na je workout of gewoon als je met dit koude weer s'avonds lekker op de bank zit!


Ingrediënten: 
1 banaan 
70 gram amandelmeel 
100 gram ongezouten pinda's 
100 gram boekweitmeel 
3 eetlepels pb2 poeder (te krijgen bij de body&fitshop )
120 ml sojamelk
1 eetlepel kaneel 
60 ml kokosolie 
1 eetlepel naturel pindakaas (ook te krijgen bij de body&fitshop )
3 eetlepels water 



Voor deze taart gebruikte ik een boterkoekvorm van 24 cm breed.

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Prak de banaan fijn in een kom.
3. Voeg in een andere kom de amandelmeel. boekweitmeel, pb2 poeder en kaneel. Meg dit even goed door elkaar en voeg het dan bij de kom met de banaan.
4. Voeg nu de sojamelk, kokosolie, pindakaas en water toe en mix dit goed door (met een staafmixer ) totdat het een goed deeg vormt.
5. Hak vervolgens de pinda's in stukjes en voeg ze bij het deeg. Meng de pinda's goed door het deeg zodat het goed verspreid is.
6. Vet de bakvorm in met kokosolie en verspreid vervolgens het deeg over de bakvorm.
7. Laat het voor ongeveer 25 minuten in de oven staan totdat het goudbruin wordt.
8. Even goed laten afkoelen en klaar is je gezonde pindakaastaart!

Eet smakelijk!

Liefs, Daphne


3 opmerkingen:

  1. Ziet er heerlijk uit! En zo te zien ook easy om te maken ;)

    Liefs,
    Anouk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit! Die ga ik een keertje proberen!
    Thanks

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er heerlijk uit! Ga ik ook zeker een keertje proberen!

    BeantwoordenVerwijderen