Ingrediënten:
Voor de frozen yoghurt:
500 gram magere griekse yoghurt
400 ml kokosmelk
3 eetlepels honing
Voor de topping:
12 aardbeien
50 gram pistachenoten ( gepeld)
Voor de karamel saus:
1 kopje koffie
100 ml water
150 gram dadels
snuf zout
Berijdingswijze:
1. Doe de yoghurt, kokosmelk en de honing bij elkaar in een kom en meng dit goed door tot een glad geheel.
2. Doe het nu ongeveer een halfuur in de ijsmachine en je frozen yoghurt is klaar. Stop het eventueel nog even in de vriezer zodat het iets harder wordt en je mooi bolletjes ijs kan scheppen. Als je geen ijsmachine hebt dan stop je het mengsel in de vriezer en haal je het er ongeveer om het halfuur uit om even goed door te roeren, doe dit gedurende 2 a 3 uur en je frozen yoghurt is klaar.
3. Terwijl het ijs in de ijsmachine (of in de vriezer) zit kan je de karamelsaus maken. Meng de koffie met de dadels het water en een snuf zout in een blender of keukenmachine tot er een glad geheel ontstaat, wil je de substantie wat dunner? Voeg dan nog wat extra water of koffie toe.
4. Pel de pistachenoten en was de aarbeien.
5. Als het ijs klaar is sprenkel je de karamel saus erover en top je het met de aardbeien en pistachenoten.
Eet smakelijk!
Liefs, Daphne
Yum, dit klinkt echt súper lekker! Ik ben echt gek op Frozen Yoghurt, maar zelf maken heb ik het nog nooit gedaan. Banaanijs maak ik wel regelmatig, en eigenlijk is een beetje hetzelfde idee. Die karamelsaus lijkt me ook echt top! Dit ga ik zeker eens proberen :)
BeantwoordenVerwijderenIk ga dit echt zeker een keer maken, meteen opgeslagen! En bij deze ga ik je ook volgen. Liefs!
BeantwoordenVerwijderen