vrijdag 22 augustus 2014

The Healthy Hazelnut Cookies


Laatst was ik wat aan het experimenteren in de keuken en maakte ik deze heerlijke hazelnoot koekjes, ze zijn perfect als gezond tussendoortje en voor bijvoorbeeld na het sporten. De koekjes geven je lang een verzadigd gevoel, zijn vrij van geraffineerde suikers, glutenvrij en zitten boordevol met eiwitten, gezonde vetten. Ook mijn ouders waren fan dus na 2 dagen waren alle koekjes alweer op, oeps!






IngrediĆ«nten: ( voor 12 koekjes) 

120 gram hazelnoten 
150 gram dadels 
2 eieren
120 ml sojamelk 
125 gram rijstmeel
1 eetlepel wijnsteenbakpoeder 
45 gram amandelmeel 
2 eetlepels cacaopoeder 
60 ml kokosolie 
25 gram cacao nibs
1 eetlepel honing 
snuf zout 

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

1. Voeg de dadels en 60 gram van de hazelnoten in de keukenmachine en mix zo fijn mogelijk. 
2. Voeg de sojamelk, eieren, kokosolie en de honing toe en meng tot een glad geheel. 
3. Doe de rijstmeel, wijnsteenbakpoeder, amandelmeel en cacaopoeder erbij en meng het tot een glad      deeg. 
4. Gooi nu de rest van de hazelnoten en de cacaonibs erbij en mix dit nog een keer door op een lage
    stand tot de hazelnoten grof gehakt zijn. 
5. gooi er een snuf zout bij naar behoefte en mix dit nog een keer door 
6. Verdeel het deeg in 12 koekjes over de bakplaat en laat het ongeveer 20 minuten bakken op 160
    graden. 
7. Even laten afkoelen, en klaar zijn je Healthy Hazelnut Cookies! 

Eet smakelijk! 


1 opmerking:

  1. Oooh wat ziet dat er lekker uit!
    Ik vind het niet zo gek dat ze na 2 dagen (das nog best lang!) al helemaal op waren, haha!

    BeantwoordenVerwijderen