vrijdag 3 januari 2014

Recept: ijstaart met een chocoladetwist


1e kerstdag kwam er familie eten en daarom hadden we thuis verschillende hapjes gemaakt. Ik besloot om als toetje een heerlijke gezonde ijstaart te maken, heerlijk was het zeker!


Ingrediënten:

Voor de bodem:
250 gram dadels 
150 gram amandelen 
2 eetlepels cacao poeder
40 gram kokosolie 

Voor de vulling:
200 gram cashewnoten 
150 gram dadels 
2 vanillestokjes 
4 bevroren bananen 
2 eetlepels honing 
3 eetlepels cacao nibs 

Voor de topping:
2 dadels 
30 gram kokosolie 
2 eetlepels honing 
2 eetlepels cacaopoeder 
3/4 kopje koffie 

Voor deze taart heb ik een taartvorm gebruikt van 18 cm. Om de ijstaart te maken gaan we beginnen met de bodem. Meng de amandelen fijn in de keukenmachine tot het een korrelig geheel wordt. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en meng dit tot een samenhangend en een beetje plakkerig geheel. Verdeel dit over de bodem van de taartvorm en druk dit goed aan, ga vervolgens verder met de vulling. Om de vulling te maken meng je eerst de cashewnoten in de keukenmachine tot het een soort poederig geheel wordt, vervolgens voeg je de bevroren bananen toe en meng je dit in de keukenmachine tot het een geheel van ijs wordt. Voeg alle andere ingrediënten toe en meng dit tot een glad geheel. Vervolgens verdeel je het ijs in de taartvorm en strijk je de bovenkant goed glad, zet de taart nu een nacht in de vriezer. Om de topping te maken blend je alle ingrediënten tot er een glad geheel ontstaat. Verdeel dit geheel als bovenste laag over de taart nadat deze een nacht in de vriezen heeft gestaan, strooi hier nog wat cacao nibs over en zet hem vervolgens nog minimaal 2 uur terug in de vriezer. Daarna is de taart klaar om te serveren! Eetsmakelijk!







2 opmerkingen:

  1. Ook deze was weer verrukkelijk. En dat vond ik niet alleen. Bij de rest van de familie ging het er ook in als koek. Gelukkig hadden we nog een stukje over de volgende dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

    BeantwoordenVerwijderen